Wat is misofonie?
Bij misofonie heb je last van geluiden die extreme gevoelens van woede, walging of haat opwekken. Denk hierbij aan een collega die een appel eet, of je partner die naast je op de bank een zak chips zit te eten, etc....Letterlijk betekent misofonie "haat voor geluiden".
Samen met jou wil ik graag onderzoeken hoe we jouw hevige (haat)gevoelens tegen geluiden kunnen omzetten naar een aanvaardbare emotie. Door het neutraliseren van de triggergeluiden zullen je klachten sterk verminderen of zelfs weggaan. Dit vergt ook inzet van jouw kant. Als je hiertoe bereid bent, boeken we zeker vooruitgang. Als ik het kan, kun jij het ook! Ben je er klaar voor?
Ik heb Misofonie overwonnen!
Ik kies voor bewusterwording en ontwikkeling! Waar kies jij voor?
Jeanine en misofonie
Al van jongs af aan ontwikkelde ik een afkeer voor bepaalde geluiden, maar ik durfde er niet over te praten. Jarenlang hield ik dit verborgen. Als kind ervoer ik veel onbegrip in ons gezin over mijn gevoeligheid voor geluiden, waardoor ik me vaak terugtrok. Ik leerde mijn triggers te herkennen en vooral te vermijden, op welke manier dan ook — goed- of kwaadschiks.
Het gesnurk van mijn partner maakte me bijvoorbeeld razend; in mijn gedachten kon ik hem soms wel iets aandoen. Ook pennen klikken, het kraken van chips of andere eetgeluiden, en zelfs het heen en weer wippen van benen in dezelfde ruimte brachten me tot het uiterste.
Dat is nu allemaal verleden tijd. Ik heb geleerd om deze reacties te overwinnen, en dat heeft mijn leven enorm veranderd.
Afgelopen jaren, tijdens mijn persoonlijk ontwikkelingsproces ben ik aan de slag gegaan met geluidshaat en ik merkte dat er verbetering kwam en ik de haat kon loslaten. Het was een zoektocht en hard werken maar het is de moeite waard geweest. Ik word in groepen niet meer getriggerd door mijn vroegere “haat”geluiden en ik kan nu in de bioscoop of het theater zitten en niet meer woest worden van krakende zakken chips en smakgeluiden.
Hoe ik dit heb gedaan, wil ik graag met jou delen! Wil jij dat ook?
Artikel in De Limburger
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230904_94922569?utm_source=Ondernemen-in-Limburg&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=202395
De inspiratieavonden
Deze avonden zijn bedoeld om bewustwording te creëren rondom misofonie. Je krijgt inzicht in de mogelijke oorzaken van misofonie en leert verschillende technieken die je direct kunt toepassen. Na de bijeenkomst kun je ervoor kiezen om verder te verdiepen door middel van een individueel begeleidingstraject.
Tijdstip: 18:30 - 22:00 uur. Locatie: Het Einde 16 Elsloo
Kosten € 30,00 per avond. Max 8 personen.
Heb jij en/of een gezinslid last van misofonie (geluidshaat).
Check de agenda voor nieuwe data!
Algemene (medische) informatie
Hoe ontstaat misofonie?
Over de oorzaak van het ontstaan van de aandoening is geen overeenstemming. Mogelijk speelt erfelijkheid een rol omdat het in sommige families vaker voorkomt dan in andere. Ook wordt geopperd dat misofonie te maken kan hebben met een verstoring in de neurologische ontwikkeling. Andere deskundigen denken dat eerder een audiologische component een rol speelt bij het ontstaan. misofonie gaat soms samen met psychische problemen zoals een stemmings- en angststoornis. Ook autisme en AD(H)D lijken er verband mee te houden.
IEMT bij misofonie en tinnitus
Gehoor is een bijzonder orgaan. Het waarschuwt ons, zelfs eerder dan we iets zien. Het is één van de gevaarsignaleerders in ons brein. Een vreemd geluid, jouw triggergeluid, maakt je dan ook alert. Je hersenen interpreteren het triggergeluid als ‘gevaar’, waardoor het veel stress oplevert en je er niet aan kunt wennen.
IEMT haalt de emotie en de levendigheid van deze nare herinneringen af. Daardoor neemt ook het gevoel van gevaar en de daarbij horende alertheid af. Op die manier kunnen de hersenen wennen aan het trigger-geluid en kan het naar de achtergrond verdwijnen.
Hier geldt helaas wel dat wat bij de één werkt, werkt bij de ander niet. Het is dus wel even een zoektocht om het meeste resultaat te bereiken.
MISO-FINI traject
Om een zo goed resultaat te bereiken doorloop je eerst het onderstaande programma's.
We starten met een intake en een test IEMT-sessie. Als je hierna akkoord bent, starten we met het programma.
Je doorloopt de eerste maand onder begeleiding, het safe and sound protocol (lees meer SSP) in 10 x 30min. of 5 x 60 min.
We kijken systemisch naar de misofonie en daarnaast plannen we 10 individuele coachsessies van 1,5 uur.
Kosten € 1395,00
Betaling miso-fini traject in 1 maal of 50% bij de intake en 50% na de 3e coachsessie.
Wil je geen traject dan is het uiteraard mogelijk om per sessie de betaling te voldoen.